Identoin automaattinen kuljetusyksiköiden tunnistusratkaisu SSAB:n Raahen tehtaalla

Identoin RFID solution on tow tractor

 

SSAB Oyj:n Raahen tehtaalla on ollut käytössä Identoin automaattisen kuljetusyksiköiden tunnistusratkaisun vuodesta 2006. 

 

Ratkaisu tehostaa Raahen tehtaan sisäisiä kuljetuksia automatisoimalla kuljetusalustojen tunnistuksen.

Järeät kuljetusajoneuvot ns. vetomestarit siirtävät tehtaalla kela- ja levytuotteita sekä kierrätysterästä lähes kolmella sadalla kuljetusalustalla tuotannosta välivarastointiin ja laivaukseen.

RFID on tow tractor

Vetomestariin asennettu RFID-lukija lukee alustan pohjaan asennetut tunnisteet - ensin keula- ja sen jälkeen keskitunnisteen, kun alusta otetaan ajoon. Samalla vetomestarin kuljettaja näkee ajoneuvotietokoneessa toimivalta kuljetusten hallinta- ja ohjausjärjestelmän (DEMA) ajonohjausnäytöltä, mitä alustaa hän lähtee siirtämään ja mikä on sen määräpaikka. Vastaavasti kun alusta jätetään määräpaikkaan ja vetomestari ajaa alustan alta pois, RFID-lukija lukee alustan pohjan tunnisteet päinvastaisessa järjestyksessä, jolloin siirto päätetään automaattisesti.

Ratkaisussa on käytetty RFID UHF -lukijoita, jotka on asennettu vetomestarin vetovaunuun ulkoilmaolosuhteisiin. Lukijoiden tärinänvaimennukseen ja liansuojaukseen Identoi kehitti yhdessä Ruukin kanssa innovatiivisen ratkaisun.

 

<- Takaisin

Powered by Softers
Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla sivustolla, hyväksyt evästeiden tallentamisen laitteellesi. Lisätietoja